Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 0-3

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για ακόμη μία φορά πέτυχε ο Ορφέας ενάντια στην Δόξα Μανδάλου, νικώντας αυτή την φορά με σκορ 0-3. Οι δύο ομάδες αν και αγωνίστηκαν σε βαρύ αγωνιστικό τερέν, προσέφεραν πολύ καλό θέαμα στου περίπου 350 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και απόλαυσαν τον αγώνα σε φιλικό κλίμα. Παράλληλα το παιχνίδι παρακολούθησαν και φίλοι γειτονικών ποδοσφαιρικών ομάδων. Το τελικό σφύριγμα του αγώνα βρήκε δικαίως νικήτρια την ομάδα μας, μιας και ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με όλους τους ποδοσφαιριστές της να βρίσκουν τον χαμένο τους εαυτό και να αποδίδουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο για τις δύο ομάδες, όμως ο Ορφέας
ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό όταν ο νεαρός μέσος Χόντζιας σέντραρε από αριστερά και ο Παπαχρήστου με όμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Γαβριηλίδη γράφοντας το 0-1. Εν συνεχεία η ομάδα της Δόξας στάθηκε άτυχη, αφού στο 13ο λεπτό, σουτ του Γραμματικόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλίδη. Η συνέχεια ήταν πολύ καλή και για τις δύο ομάδες, με τις φάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι το 38ο λεπτό, εκεί όπου οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες. Ειδικότερα, ο αρχηγός των γηπεδούχων εξύβρισε τον διαιτητή του αγώνα Σιδηρόπουλο με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα και να πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη η ομάδα μας έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα και παίζοντας άψογο ποδόσφαιρο, κυριάρχησε στον αγώνα. Έτσι το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 60ο περίπου λεπτό, ο συνήθης ύποπτος Παπαχρήστου, διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα με όμορφο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και κάνει το 0-2 για τον Ορφέα μέσα σε κλίμα πανηγυρισμών. Η ομάδα μας όμως δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 70ο λεπτό, όταν έπειτα από όμορφη ενέργεια του Τσεγάνη και φάση διαρκείας στα καρέ της Δόξας, ο νεοεισελθόν Λάκης Χαραλάμπους έκανε με πλασέ από την δεξιά γωνία της περιοχής το 0-3. Στην συνέχεια χάθηκαν πολλές ακόμη φάσεις για την ομάδα μας κυρίως με τους Τσεγάνη, Παπαχρήστου, Χόντζια και Χαραλάμπους.
Τέλος, πολύ καλή η διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου και των βοηθών του κ. Σίπκα Ι. & κ. Κορώνα, οι οποίοι ήταν πολύ σωστοί σε όλες τους τις υποδείξεις.

Αξιοσημείωτα αγώνα:

1) Το μόνο αρνητικό γεγονός του χθεσινού αγώνα αποτέλεσε η αναίτια επίθεση του ποδοσφαιριστή της Δόξας Μανδάλου Αναστασιάδη, ο οποίος έχοντας την υποστήριξη του πατέρα του, επιτέθηκε μετά το τέλος του αγώνα σε ποδοσφαιριστές της ομάδος μας, επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πράξει και στον αγώνα του πρώτου γύρου. Πέρα τούτου η ομάδα μας αψηφά τα όσα έγιναν μετά την λήξη του αγώνα και υποστηρίζει πως είναι συνετό, ο ποδοσφαιριστής αυτός να δείξει ποδοσφαιρικό ήθος και να σταματήσει να δημιουργεί εντάσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

2) Κακός δαίμονας για τον κ. Τσαμαρδό αποδεικνύεται ο Ορφέας, μιας και μετά το τέλος του αγώνα παραιτήθηκε από το τιμόνι της Δόξας Μανδάλου.

***Η διοίκηση του Ορφέα νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά την διοίκηση της Δόξας Μανδάλου και τον πρόεδρο αυτής, για την άριστη φιλοξενία που προσέφεραν στην ομάδα μας και επιφυλάσσεται να ανταποδώσει μελλοντικά, γιατί ως γνωστόν το ποδόσφαιρο μας ενώνει...

Για την ιστορία, η ομάδα μας αγωνίστηκε με τους:
Πασχαλίδης, Μπράσα, Παπουλίδης, Σαββίδης, Κικίδης, Μούλας (Χαραλάμπους 65΄), Χόντζιας, Σωκρατίδης, Τούσιας (Βάινας 75΄), Παπαχρήστου, Ιωσηφίδης (Τσεγάνης 61΄).

Φωτογραφίες αγώνα: 

Σε λίγο περισσότερα....

2 σχόλια:

  1. ήθελα να ρωτήσω καλοπροαίρετα,σε τοπικό πρωτάθλημα επειδή παίζουμε,πόσοι ποδοσφαιριστές της ΕΝΤΕΚΑΔΑΣ είναι απο το Ριζάρι,στον Ορφέα?ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to rizari einai 3xlm apo tin edessa,sunepws thewreite edessa,opote den tithete thema entopiotitas.sou apantaw kaloproaireta kai nomizw pws se kaluptw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή