Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ 2013/14: ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ - ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 2-3 (05.03.2014)

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι που θα μείνει στην μνήμη όλου του φίλαθλου κόσμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 05.03.2014 στο Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας, όπου διεξήχθη ο τελικός του κυπέλλου Ε.Π.Σ. Πέλλας μεταξύ της ομάδος μας και της Δόξας Μανδάλου. Στον τελικό που παρακολούθησαν 1.000 και πλέον φίλοι των δύο ομάδων, ο Ορφέας παρουσιάστηκε ανώτερος αγωνιστικά και ψυχολογικά και κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση και μάλιστα με ανατροπή, με σκορ 2-3. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα της Δόξας αιφνιδίασε και ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ όταν στο 1ο λεπτό ο Σαββίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή της ομάδος μας και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γώγη ανοίγοντας το σκορ. Εν συνεχεία ο Ορφέας δείχνει να συνέρχεται από το "μούδιασμα" και στο 20ο λεπτό χάνεται μεγάλη μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του
Σωκρατίδη, ο Τσεγάνης από πολύ κοντά αστόχησε σουτάροντας απελπιστικά άουτ. Από την άλλη στο 21ο λεπτό, καλή στιγμή για την ομάδα του Μανδάλου μετά από κόρνερ ο Καλοτι σούταρε με την μπάλα να σταματά με την βοήθεια του δοκαριού στα χέρια του γκολκίπερ Γώγη. Πέντε λεπτά αργότερα (26΄) τραγικό λάθος για το Ριζάρι με τον τερματοφύλακα Γώγη να χάνει την μπάλα από τον Καλοτί και να τον ανατρέπει. Στη φάση αυτή υποδεικνύεται το πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Γώγη από τον ρέφερι Μιχαηλίδη το οποίο και εκτελείτε εύστοχα από τον Γκότση, πετυχαίνοντας το 2-0. Ο Ορφέας με το σκορ στην πλάτη του προσπαθεί να αντιδράσει δίχως όμως να απειλήσει ιδιαίτερα και έτσι οι δύο ομάδες οδηγούνται στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, στο 58ο λεπτό, φάουλ που εκτελείτε από τον Γκότση αποκρούει ωραία με γροθιές ο Γώγης. Από την άλλη ο Ορφέας αντιδρά και στο 63΄ διαδοχικά σουτ από τους Μπόζαρλη και Παπουλίδη από κοντά αποκρούοντε από τους παίκτες της Δόξας. Φτάνοντας στο 65ο λεπτό νέα καλή στιγμή για την ομάδα μας όταν μετά από σέντρα του Μπράσα, ο Τσεγάνης ανενόχλητος σούταρει μέσα από την περιοχή και στέλνει την μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό η απάντηση για το Μάνδαλο με έξοχο συνδυασμό και σουτ του Σαββίδη να φεύγει ελάχιστα έξω. Ακολούθως ο Ορφέας δείχνει να συνέρχεται όταν στο 71ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Σωκρατίδη, ο Παπουλίδης με κεφαλιά νικά τον Γαβριηλίδη και κάνει το 2-1 βάζοντας φωτιά στον αγώνα. Πλησιάζοντας προς το τελικό σφύριγμα η ομάδα μας σφυροκοπά την άμυνα της Δόξας με τον  Παπουλίδη  να σουτάρει και τους αμυντικούς της Δόξας να διώχνουν πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος. Η φάση αυτή ήταν προμήνυμα και έτσι στο 93ο λεπτό (καθυστερήσεις) ο Παπουλίδης με κεφαλιά  μετά από φάουλ που εκτελείται ψηλοκρεμαστά, κάνει 2-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από παίκτες και κερκίδα. Με το 2-2 οι ομάδες συνεχίζουν στην παράταση και στο 95ο λεπτό ο Τσεγάνης βγαίνει μόνος του απένταντι στον γκολκίπερ Γαβριηλίδη, με τον τελευταίο να αποκρούει την μπάλα με τα χέρια έξω από την περιοχή. Στην φάση αυτή το Μάνδαλο μένει με 10 παίκτες αφού ο Γαβριηλίδη αντικρίζει την κόκκινη κάρτα και μένει χωρίς τερματοφύλακα. Παράλληλα την θέση του γκολκίπερ αναλαμβάνει ο Μαυρομάτης μιας και η Δόξα είχε εξαντλήσει τις αλλαγές. Πλησιάζοντας στο 98ο λεπτό ο Καλοτί βγαίνει μόνος κοντά στην περιοχή της ομάδος μας και ο Καραμαλάκης, κατά τον διαιτητή Μιχαηλίδη, θα τον σπρώξει υποπίπτοντας σε φάουλ. Στην φάση αυτή ο Καραμαλάκης βλέπει την κόκκινη και ο Ορφέας συνεχίζει με 10 παίκτες ενώ το φάουλ από καλό σημείο το εκτελεί ο Κιστόγλου με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Ο αγώνας συνεχίζεται με τον Ορφέα να πιέζει συνεχώς την άμυνα της Δόξας. Η πίεση αποδίδει καρπούς στο 110΄ όπου δυνατό σουτ του Μπόζαρλη από 40 περίπου μέτρα καρφώνεται στο παραθυράκι της εστίας του Μανδάλου γίνεται το 2-3. Τέλος το παιχνίδι κυλά ομαλά, με τον Ορφέα να προσέχει τα νώτα του και να παίρνει τον τελικό με μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο κυπελλούχου Πέλλας στην ιστορία του.

Διαιτητσία: Καλή η διαιτησία του έμπειρου ρέφερι Μιχαηλίδη με ελάχιστα λάθη ενώ σε παρόμοια επίπεδα κινήθηκαν και οι βοηθοί Συρώκας και Ταγκαλίδης.

Κάρτες: 
Κίτρινες : Γώγης, Γκότσης, Μπράσα, Κιστόγλου, Ουζούνης.
Κόκκινες: Γαβριηλίδης, Καραμαλάκης.

Για την ιστορία, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τους:

Δόξα Μάνδαλου ( Γραμματικόπουλος) : Γαβριηλίδης, Μαυρομάτης, Γιόντης, Τζούρτζος, Ζαχαριάς, Μαυρομάτης, Καλότι, Σαββίδης (78’ Κιστόγλου), Γκότσης (88’ Μουρούζης), Τίκας (72’ Πετρίδης), Πίττας.

Ορφέας Ριζαρίου (Καραϊσαρίδης): Γώγης, Μπράσα, Βόλτσης (62’ Μπόζαρλης), Καραμαλάκης, Σαββίδης, Χόντζιας, Σωκρατίδης (106’ Μούλας), Παπουλίδης, Τσεγάνης, Ουζούνης, Παπαχρήστου (59’ Γρηγοριάδης).

Φωτογραφίες & Βίντεο του αγώνα:




Αναμνηστική απονομή από τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτριο








Οι προπονητές των δύο ομάδων: Καραϊσαρίδης (Αριστερά) και Γραμματικόπουλος (Δεξιά)







































Ο πρόεδρος της ομάδος μας και αντιδήμαρχος Δήμου Έδεσσας κ. Μουράτογλου Ιωάννης
σε αναμνηστική απονομή.


Βίντεο Αγώνα στα παρακάτω link:

1) https://www.youtube.com/watch?v=7GUknDi_lWY
2) https://www.youtube.com/watch?v=YgCQlUgO_4s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου